Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt SM till Hassela nästa år

/
  • VVS - företagaren Lars Höglund i Kyrkbyn tävlar själv i jaktskytte och är en av stöttepelarna i Hasselaklubben.Han och övriga gänget

Återigen förläggs ett svenskt mästerskap till Hassela.

Denna gång är det skyttar i stället för slalomåkare som gör upp om mästartiteln.

2013 arrangerar Hassela Jakt - och sportskytteklubb SM i jaktskytte.

Annons

– Tävlingen avgörs andra veckan i augusti. Vi fick en förfrågan från Svenska Jägareförbundet om vi ville ta över när den tilltänkta arrangörsföreningen i Ånge i Medelpad backade ur, berättar Lars Höglund i den just formerade tävlingsstaben.

Skyttarna kvalificerar sig till SM via sina respektive länsjaktvårdsförbund. 110 män och kvinnor beräknas delta och de tävlar i en gemensam individuell klass och i lag.

– Vi har nyligen genomfört en tung investering på vår älgbana i Mörtsjön och installerat en elektronisk registrering. Notan gick på 130 000 kronor och en betydande del finansierades genom sponsorbidrag.

– Denna upprustning lär säkert ha bidragit till att vi fick förtroendet att ta hand om SM nästa år, förklarar Lars Höglund.

Ett knappt år före tävlingsdags har förberedelserna börjat rulla igång. Lars Höglund var själv på plats när årets SM avgjordes i småländska Nässjö. Han tävlade för Gävleborg och passade samtidigt på att specialstudera arrangemanget och organisationen bakom.

Mer läsning

Annons