Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyblivna frisören Cicilia vill pendla åt andra hållet

/
  • Tioåriga Julia Forsberg har precis blivit klippt - och är helnöjd med Cicilia Johnssons arbetsinsats.

Många 20-åringar saknar jobb, andra vet inte ens vad de vill bli. Men för Cicilia Johnsson från Stocka har allt fallit på plats. För ett år sedan tog hon studenten, för två veckor sedan startade hon eget företag.

Annons

Det var kanske ingen barndomsdröm, men när hon gick på högstadiet hade Cicilia Johnsson bestämt sig: hon skulle bli frisör!

– Min syster och min kusin färgade mitt hår - sen var jag fast! Jag höll alltid på och fixade och experimenterade med kompisars hår.

Jobbet är ett drömjobb, tycker hon, fullt av kreativitet och möjlighet att ständigt testa nya idéer. Men vissa saker vill hon inte gå med på:

– Jag skulle aldrig gå med på att permanenta någon som har blekt sönder sitt hår!

Nyligen ville en kund få ena sidan av huvudet rakad, och så blev det.

– Kunden var jättenöjd, även om jag kanske inte tyckte det var en bra idé.

När någon kommer med en bild och säger att "så här vill jag se ut" blir hon nervös. Favoritfrisyren att klippa är graduell page.

– Det är så fint när det är längre i fram och kort i nacken.

Hon tog studenten förra året och jobbade sedan i Gävle, men kände att hon ville ha en egen salong.

– Min första tanke var att starta något i Stocka, där jag bor. Så fick jag veta att den här salongen hade plats för en till, så för två veckor sedan startade jag företag och nu hyr jag en stol.

Hon har inte gått starta egetkurs, men har kollat nätet, pratat med skatteverket och arbetsförmedlingen. Och frågat pappa, som är egenföretagare. Kompisarna bokar tider, så kunder har hon ganska gott om, och hon vill fortsätta som frisör så länge rygg och axlar håller, gärna i Strömsbruk.

Om en månad fyller hon 20, och nu tycker hon det kan vara dags att flytta hemifrån, så funderar litet på att sätta upp sig för en lägenhet i Hudiksvall.

– Det är så många som bor här och pendlar dit - jag tänkte att jag kunde pendla tvärtom.

Mer läsning

Annons