Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande för företagarna

/

Per-Ola Wadin, ägare till Lindhs bageri i Bergsjö, blir ny ordförande för Nordanstigs Företagarförening.

– Det känns inspirerande och spännande, säger han.

Annons

Företagarföreningen i Nordanstig har länge letat efter en ny ordförande sedan Alf Bohlin bestämde sig för att sluta. Per-Ola Wadin tackade ja till ordförandeposten för att han ser det som en stor utmaning och för att ha möjlighet att kunna påverka.

– Vi har mycket att göra framöver och det finns mycket att ta tag i för föreningen, säger han.

Han har varit medlem i föreningen under flera år, men han har inte suttit med i styrelsen tidigare.

– Jag hade en önskan om att någon tjej skulle vilja ta posten i år, men det kanske blir i framtiden istället, säger han.

Han anser att kommunikationen mellan företagare och politiker måste bli bättre i kommunen.

– Vi företagare är lika intresserade som politikerna att det går framåt för kommunen. Vi kommer också försöka ha fler träffar där alla företag bjuds in så vi kan diskutera med varandra, säger Per-Ola Wadin.

Han funderade ett tag innan han tackade ja till uppdraget i styrelsen. För ungefär ett år sedan blev han politiskt aktiv i Folkpartiet och han driver sitt egna företag med bageri i Bergsjö.

– Jag ville se över att jag verkligen skulle hinna med mina åtaganden. Alf har lovat att vara behjälplig framöver och det blev lätt att säga ja till uppdraget när han backar upp, säger Per-Ola Wadin.

Per-Ola Wadins engagemang grundar sig i att han vill vara med och påverka.

– Jag vill fortsätta att driva företag här, det finns många fördelar i kommunen. Och är man själv med i processen så har man en chans att påverka också. Vi har många medlemmar i föreningen och vi har ett bra engagemang, säger han.

Per-Ola Wadin ska väljas formellt på ett möte för Nordanstigs Företagarförening inom kort.

Mer läsning

Annons