Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förskola i Gnarp

/
  • Sockenstugan bakom ICA Stjärnan föreslås bli hemvist för den nya förskolan Snöflingan.

För att möta den allt större efterfrågan på förskoleplatser i Gnarp, har nu rektorn för Gnarps skola och förskolor, Ulf Carlsson, ansökt om att få öppna en ny förskoleavdelning.

Annons

Som HT rapporterade om i mitten av juni råder det mycket hårt tryck på förskolorna i Gnarp. Vid årsskiftet var läget till och med så besvärligt att familjer i Gnarp bara kunde erbjudas plats på Fröstuna i Jättendal. Och nu till hösten behövs platser för ytterligare åtminstone tio nya barn. Idag finns det två förskolor, Törnrosen och Villervallan, men ingen av dessa har möjlighet att ta emot fler barn i sina lokaler.

I en ansökan som inkom till Nordanstigs kommun i förra veckan, föreslår därför rektor Ulf Carlsson att man gör om lokalerna i Gamla Fyren i Sockenstugan till en ny förskoleavdelning, Snöflingan. Med lokalerna - som omfattar ungefär 135 kvadratmeter - ombyggda och anpassade till förskoleverksamhet, skulle man där i så fall kunna ge plats för 6-15 barn i åldrarna ett till fem år. Matlagningen ska, enligt rektor Ulf Carlsson, ske i tillagningsköket i Gnarps skola och transporteras över till förskolan av skolans kökspersonal. Och om allt går enligt planerna hoppas man att den nya förskolan Snöflingan ska kunna slå upp sina portar redan i augusti.

Mer läsning

Annons