Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny attack mot revisionsordföranden

Nordanstigs två ledande Centerpartister, Stig Eng och Sven-Åke Eriksson, angriper revisionens ordförande Sverker Söderström.

Annons

– Hur kan han få avsätta en ledamot som tillsatts av kommunfullmäktige? frågar de dess ordförande.

– Påståendet saknar all grund, replikerar Sverker Söderström.

Staffan Larsson själv förnekar att han petats av Söderström.

Staffans Larssons närvaro i revisionen ifrågasattes eftersom hans syster Karin Bohlin är tillförordnad förvaltningschef.

Enligt Engs och Erikssons gemensamma skrivelse till kommunfullmäktiges presidieordförande Stig Jonsson ska Sverker Söderström ha meddelat att han avsatte Staffan Larsson på grund av jäv. De båda inflytelserika kommunstyrelseledamöterna i Centerpartiet hävdar att samma presidium bedömt att Larsson kan delta i ärenden utanför Karin Bohlins fögderi.

Sverker Söderström reagerade omedelbart och skrev ett svar på det han kallar ett påhopp. Det är andra gången som vice kommunalrådet Stig Engs sida går ut öppet ifrågasätter revisionens ordförande.

– Jag har haft täta överläggningar med Sveriges Kommuner och Landsting och deras jurister. Jävsförhållandet är solklart då systern är hög chefstjänsteman. När en förtroendeman inte är valbar upphör uppdraget direkt, förklarar Söderström och fortsätter:

– Det handlar inte om någon avsättning gjord av mig. Det är kommunallagen som tillämpas. Jag och Staffan Larsson är överens om tagen . Alltså tvärtemot Engs och Erikssons antydan Revisionsordföranden framhåller att Staffan Larsson är en bra och kreativ kraft. Ambitionen har hela tiden varit att behålla honom. Men lagen säger nej.

Staffan Larsson förnekar att det råder några bad feelings mellan honom och Sverker Söderström.

– Jag kan inte sitta kvar när en stor procent av kommunens verksamhet sorterar under min syster.

Staffans Larssons synpunkter indikerar att hans två partikamrater kan ha överreagerat.

Mer läsning

Annons