Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattlig stöldkupp av maskerade män

/
  • Glasdörren krossades med en slägga. På fredagsförmiddagen återställdes entrén provisoriskt. Hans Stark och Pär Stark, till höger, i arbete.
  • Inget snus eller

Den nattliga stöldkuppen mot Starks var över på fem röda minuter.

Annons

Tre maskerade män krossade entrédörren. Två klev in och tömde Vensafe - skåpen på cigarettpaket, snusdosor och rakblad.
Med varor värda mellan 70 000 och 100 000 kronor i väskorna flydde de in i en väntande bil och försvann norrut.

– Det var riktiga fullblodsproffs som slog till. Inga vanliga gråtjuvar. Nu befinner de sig säkert många mil härifrån.

– Inbrottet var ingen impulshandling. De hade rekat och kartlagt. Vi var säkert inte den första ICA-butiken som de slagit till mot.

Så reflekterar bröderna Hans och Pär Stark över det som just hänt. Båda är medarbetare på Starks och tredje generationen i familjeföretaget.

Först på brottsplatsen var deras mamma, ICA-handlare Monika Stark, idag helägare till bolaget. Klockan 01.53 natten till igår väcktes hon och sambon Greger Jonsson hemma i Lönnånger av ilskna telefonsignaler som indikerade att butikslarmet i Harmånger gått igång.

Omgående kastade de sig i sin Volvo. Precis när de kom fram till affären observerade de hur en grå eller möjligen silverfärgad personbil körde ut på Strömsbruksvägen från parkeringen och svängde norrut på E 4:an

– Vi beslöt snabbt att haka på för att om möjligt kunna notera registreringsnumret. Det var just då den enda tanken jag hade i huvudet. Att det inte var ett helt riskfritt initiativ funderade vi inte på i det stressade läget, berättar Monika Stark

Tjuvarna disponerade en bil med god prestanda och var snabbt uppe i hög marschfart. Monika Stark och Greger Jonsson blev avhängda efter några kilometer. De hade bara att återvända.

Mer läsning

Annons