Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon släppte ut hästarna ur hagen

/

Natten till tisdagen släppte någon eller några ut två Shetlandsponnier i Gnarp. En av ponnierna dog efter att ha blivit påkörd av en bil.

Annons

Strax före klockan två på natten till tisdagen väcktes Sara Belin av att det knackade på dörren. Hemtjänstpersonal i Gnarp berättade att en ponny körts på av en bil på E4.

Sara Belins femåriga avelssto Gläntans Sibell stod vid vägen när hon kom fram. Hon såg direkt att hon var väldigt svälld vid juvret och att stoet svettades kraftigt. Den andra ponnyn från hagen saknades fortfarande.

– Jag såg ju att grinden till hagen var öppen, alla tre trådarna låg åt sidan. Och det kan inte hästarna göra själva, säger Sara Belin.

Sara Belin försökte lasta det skadade stoet. Samtidigt som de lastade stoet kom den andra hästen springandes på vägen från kyrkan.

– Min första tanke var att hästarma smitit, men när jag såg den öppna grinden förstod jag att någon hade öppnat den, säger hon.

På grund av stoets skador dog hon på veterinärkliniken.

– Det känns väldigt hemskt. Hade de smitit så hade det nog känts annorlunda. Nu tycks det vara någon som har gått iväg med dem, säger hon.

Enligt vittnen har en eller flera personer gått med en ponny över E4. Sara Belin har anmält händelsen till polisen.

Mer läsning

Annons