Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikpris till Gnarps Country Queen

/
  • Karin Lindberg – Carrie Hall – har fått ett oväntat pris för sin sång.

Karin Lindberg – Carrie Hall – countrysångerska, låtskrivare med mera har helt plötsligt fått ett musikpris från USA – för en låt hon skrev efter en tragisk olycka...

Annons

Då två unga killar dog i en bilolycka i våras fick countrysångerskan Karin Lindberg en känsla: Hon skulle skriva en låt.

– Jag kände ena familjen, och ville ge tröst. Fast sedan visste jag inte hur jag skulle lägga fram det. Jag kontaktade folk som jobbar med sörjande, de uppmuntrade mig att kontakta familjerna. Så jag tog kontakt med mamman jag kände – hon bad mig komma till dem och sjunga låten i pojkens rum, sedan frågade hon om jag ville framföra den på hans begravning...

Låten, You are not Alone, har nu valts till månadens sång i The Akademic Music Awards i Los Angels.

Vem skickade in låten?

– Ingen. Vi hade lagt in låten på ett forum där musiker kan marknadsföra sina låtar, ReverbNation. Nyligen fick jag veta att den var nominerad, och var jätteglad – då händer detta!

Känner Akademic Music Awards till bakgrunden?

– Inte än, men nu ska jag berätta det.

Vad får du för pris?

– De har lagt upp en marknadsföringsbudget för ett år ... jag har då aldrig föreställt mig att något sådant här skulle hända.

Varför sjunger du country?

– Jag har alltid sjungit och drömt om att ha ett eget band. Att det blev nu beror på en ögonsjukdom, som gjort att jag fått ändra mycket i mitt liv. Tidigare var jag bland annat Square dance-caller, men tvingades sluta när jag inte längre såg de dansande. Då började jag ta tag i sången, vi var några som bildade Carrie Hall Country Band, och så har det rullat på.

Några framträdanden på gång?

– Jag ska vara med i P4 Radio Gävleborg nästa vecka, så ska jag sjunga på Lars Daniels sista helgen i september, och sedan i Säterdalen, Dalarna.

Hur känns det nu?

– Jag är tacksam, det är overkligt, men fantastiskt roligt. På det här viset kommer de här två pojkarna alltid att bli ihågkomna – det är deras låt.

Läs också om Karins band och om den tragiska händelsen bakom låten.

Mer läsning

Annons