Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaliskt kaos i Grängsjö

/

Varieté Velociped bjöd på en musikalisk blandning av ljud med hjälp av en gammal cykel, vattenfyllda vinglas och välstämda skidor i Grängsjökapell på tisdagskvällen.

Annons

Det var fullsatt i Grängsjökapell på tisdagskvällen och många följde förväntansfullt förberedelserna på scenen. Musikgruppen Varieté Velociped har tidigare turnerat med sitt program som heter Fjärilseffekten. Den bygger på historien om en fjärils fladdrande i Amazonas som får en lång rad oförutsägbara konsekvenser i hela världen. Innan föreställningen börjar hjälps Erik Peterson, Bengt Johansson och Svante Drake åt att färdigställa alla instrument och mobila skulpturer som ska användas i föreställningen.

– Det är ett tag sedan vi körde det här nu, jag har nästan glömt åt vilket håll sakerna ska sitta, säger Bengt Johansson medan han färdigställer konstruktionen som ska användas i programmets slutnummer.

Publiken fascineras över de musikaliska ljuden som Svante Drake kan skapa med munnen, hur en piningsboll och racket kan bli musikaliskt och de klara tonerna som kommer från de vattenfyllda glasen. Både barnen och de vuxna i publiken rycks med i stämningen och följer spänt utvecklingen och mötet mellan vardagliga omusikaliska ting och tonerna från instrumenten.

Fjärilseffekten gjorde succé på Edinburgh Fringe Festival förra hösten, och tilldelades "The Angel-award" i konkurrens med 2500 föreställningar.

Mer läsning

Annons