Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkts bil knuten till dödsolycka

SKL har fastställt att bildelarna på olycksplatsen i Vade kom från den misstänktes bil.

Annons

– Bildelarna som låg på backen kommer med största säkerhet från bilen som vi anträffade, så då vet vi tekniskt att vi har rätt bil. Även om mannen skulle ta tillbaka sitt erkännande så vet vi att det är rätt bil, säger Jan-Inge Becksell, utredare vid polisen i Hudiksvall.

Polisen har avslutat utredningen efter dödsolyckan i Vade där en man omkom efter att ha blivit påkörd av en bil. Föraren av bilen stannade inte utan fortsatte att köra. Polisens utredning ledde fram till en man som i början misstänktes för smitning från olycksplats och vållande till annans död. I förhör har mannen berättat att han väjde för en man som gick längs med vägen och då istället körde på en man som låg på vägen. Den misstänkte mannen har inte kunnat ge något bra svar på varför han inte stannade på olycksplatsen, eller varför han inte självmant kontaktat polisen efteråt. Polisen hittade honom efter att ha analyserat delar från bilen som låg kvar på olycksplatsen.

Det var tidigt på juldagsmorgonen som mannen hittades påkörd längs med väg 307 i närheten av Vade, Bergsjö.

Polisen har lämnat över utredningen till åklagare för att åklagaren ska kunna ta ställning till vilka punkter han vill väcka åtal på. Christer Sammens som är åklagare i ärendet har tidigare sagt att mycket tyder på att brottsmisstanken om vållande till annans död kan komma att läggas ner.

– Jag har ännu inte bestämt mig för vilka punkter som jag kommer väcka åtal. Men förhållandevis snart borde det bli klart, säger Christer Sammens, åklagare.

Mer läsning

Annons