Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnen och melodier på sommarlunch

/
  • Ett 60-tal boende från Bollebo och Sörgården fick komma till Bergsjöparken under onsdagen, och lyssna på O´Tôrgs Kajsa, Hanna Tibell och Karin Johansson.

– Vi ville bjuda de boende på lunch i Bergsjöparken. Där har ju de flesta haft roligt en gång.

Det säger Barbro Elfgren, vars systers bortgång blev grunden till en träff i Bergsjöparken för boende på Sörgården och Bollebo.

Annons

Gunvor Myhrer, bodde på Sörgården den sista tiden, och längtade efter att få uppleva ännu en sommardag i Bergsjöparken. Så blev det inte. Men i samband med hennes begravning uppmanades de som ville visa deltagande att ge pengar till Kontakten i Röda Korsets Bergsjö-Hasselakrets, i stället för blommor.

För pengarna som kom in beslutade Gunvors syster, Barbro Elfgren, och hennes syskonbarn att ge de äldre på boendena Sörgården, där Gunvor Myhrer bodde, och Bollebo, ett fint minne. Köttgryta, ostkaka och saftsås, kaffe och kaka - och en lott till ett godislotteri - samt somrig musik, serverades ett 60-tal personer under onsdagen.

– Vi är säkra på att hon tycker det här är en bra idé, sa hennes båda barn då de berättade för de närvarande varför lunchen anordnats, och Barbro Elfgren instämmer:

– Många äldre har minnen från parken och vill gärna komma hit en sommardag, men backen upp gör det svårt. Vi kunde genom Kontakten, och de pengar som kom in vid min systers begravning, bjuda alla de boende på detta, och det känns mycket bra.

Mer läsning

Annons