Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner till att utveckla Gränsforsturism

/
  • Lotta Lindh Brånby och hennes Gabriel sluter cirkeln. De är tillbaka på heltid på Gränsfors Bruk. Norrhälsinglands största turist - och besöksobjekt skapas genom en jättesatsning
  • Nästa år fyller yxfabiken 100 år. Lotta Lindh Brånby och Gabriel Brånby får mycket att göra med olika jubileumsevents.

Paret Brånby mångmiljonsatsar på besöksnäringen på Gränsfors Bruk.
Kapital frigörs när de två transatlantiska företagen nu säljs ut från Gabriel Brånbys ombildade moderbolag, Gränsfors Elektiska AB.
– Vi sprutar av idéer. Vi får finansiella resurser att omsätta dem en efter en, kommenterar de.

Annons

Det som nu ska förverkligas på Gränsfors Bruk överträffar det mesta som skett i branschen i norra Hälsingland.

Fram till dags dato har all turistverksamhet, museum, kurser, evenemang, musikkvällar, visningar, servering och inkvartering varit en del i Gränsfors Bruk.

Allt detta övergår till och drivs i Gränsfors Elektriska AB som både övertar personal och nyanställer inför våren 2012. Lotta Lindh Brånby blir operativ chef.

De bosätter sig närmare Gränsfors för att kunna verka där dagligen.

– Vi utvecklar ett turistmål som redan rullar på bra. Jag var själv med i uppbyggnadsfasen och vet vad som väntar. Det unika är att Gränsfors inte är någon museal bruksmiljö. Här ligger en producerande fabrik och gör miljön intressant och levande. förklarar Lotta Lindh Brånby.

Matstället Augusta öppnas igen till våren och är då liksom en sidobyggnad helt ombyggd innanför skalet. Det enkla lunchstället blir en fullvärdig restaurang i helt ombyggda lokaler. En ny byggnad med konferens - och samlingssal planeras i direkt anslutning. Tre timmerstugor och en bakstuga uppförs. Gränsfors ska även växa som kurscenter. Mer evenemang med levande musik, underhållning och dans utlovas.

Mer läsning

Annons