Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerkock till Bergsjö

/
  • En veteran styr i hotellköket. Första dagens lunch bestod av varmrätten helstekt chilieglacerad fläskkarré med grönpepparsås.

Pånyttfödda Bergsjö Hotell har värvat en rutinerad stjärnkock.

– En lycka för oss att få del av Kenth Erikssons kunskaper, säger Jörgen Löfkvist.

Igår slog hotellet officiellt upp portarna.

Annons

Nya ägarparet Karin och Jörgen Löfkvist har arbetat för högtryck i två månader för att ställa den klassiska anläggningen i ordning till den efterlängtade nyöppningen.

Det blev en lämplig övergång i almanackan för Kenth Eriksson . Under sommaren har han bistått sin kollega och vän Ronny Martinsson på restaurangen Sjömärket i Mellanfjärden. Det uppdraget tog slut nu i månadsskiftet.

– Jag har visseligen lagt det mesta av karriären bakom mig men det ska bli stimulerande att få vara med och lyfta ett så anrikt hotell, säger en synbarligen nyttänd kockveteran när han lägger sista handen vid tillagningen av premiärlunchen. Och Bergsjö Hotell har kulinariska traditioner som han vill återskapa. Dess klassiska julbord tänker han ge en renässans.

Kenth Erikssons resa i krogbranschen är lång. Nämner vi att han under flera år var restaurangchef på rikskända Strand i Borgholm på Öland så ger det en fingervisning om hans tyngd.

Mer läsning

Annons