Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många nya planer blir det...

/
  • Den andra maj tillträdde Ola Tollin tjänsten på stadsarkitektkontoret, ett halvårsprojekt. Men, räcker hans tid till?

Det finns en uppsjö av hittills oplanerade planer att planera i Nordanstig. Men, vad som till syvende och sist hamnar på projektanställde detaljplanehandläggarens bord är, som alltid, en fråga om pengar.

Annons

I månadsskiftet tillträdde Ola Tollin sin projektanställning. LIS-områdena (landsbygdsutveckling i strandnära lägen) i Sörfjärden och i Morängsviken är prio ett, men redan nu flaggar stadsbyggnadskontoret att man att projektet ska förlängas.

– Det är inte brist på jobb för nye detaljplanehandläggaren, det finns ett otal detaljplaner som ska göras, säger Stig Eng, (C), ordförande i utvecklingsutskottet som fått en genomgång av planläget av stadsarkitekt Christina Englund.

Fler LIS-områden står nya på tur, liksom ett behov av industriområden i Bergsjö och Gnarp. Även områden för villahemsbebyggelse i Gnarp behöver planeras. Enligt Eng behöver också en ny detaljplanering komma på plats i centralorten Bergsjö.

– Varje gång man behöver göra något stämmer inte kartan med verkligheten, exempelvis finns det fortfarande avsnitt i detaljplanen som berör järnvägen - som försvann på 1960-talet. Jag tror nuvarande detaljplan över Bergsjö är från 1946 - så det kan vara dags att revidera den.

Men, huruvida det finns pengar till förlängd projekttid vågar Stig Eng inte uttala sig om.

– Vi har budgetberedning på måndag och nämnderna har kommit in med önskemål utifrån ramar de tilldelats. Enligt de rapporter jag får är det ett besvärligt läge.

Mer läsning

Annons