Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många Hasselaminnen i årets sommartal

/

Till årets sommartalare i Hassela idag hade Sverker Söderström, tidigare reporter för Sundsvalls Tidning i Nordanstig, bjudits in. Och i hans tal bjöds det på många Hasselaminnen från Söderströms långa tid på tidningen.

Annons

Idag var det dags för årets sommartalare i Hassela, det elfte i ordningen. På grund av det kyliga och regniga vädret hade arrangemanget flyttats in i Hasselagården och där hade många Hasselabor samlats för att höra om några av alla de händelser som Sverker Söderström stött på i bygden under sin tid som lokalreporter.

- Under mina 30 år som murvel här i Nordanstig blev det många resor till Hassela, berättade Söderström. Det hände alltid spännande saker här. Ni Hasselabor är så påhittiga och företagsamma, så det fanns alltid mycket att skriva om.

Och det var alltifrån anekdoter om fotbollsmatcher med talangfulla Hassela IF i början på 1980-talet till reportage om bygdens många småföretag, och naturligtvis den stora branden 2008, som publiken bjöds på i Söderströms livfulla och intressanta tal.

Den regniga eftermiddagen i Hasselagården avslutades sedan med att det fem man starka Mörtsjö spelemän spelade ett antal fina låtar, såväl egenkomponerade som en gånglåt från Gnarp.

Mer läsning

Annons