Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Machetemannen häktades

/

33-åringen som misstänkts för att ha försökt mörda en kvinna i Sundsvall och senare kapat en minibuss på E4 i Nordanstig, häktades på måndagseftermiddagen.

Annons

Åklagaren, advokaten och den misstänkte 33-åringen var med via videolänk när häktningsförhandlingen hölls i Hudiksvalls tingsrätt.

Det blev en kort offentlig del av förhandlingen.

- Han kan varken erkänna eller förneka, sa hans försvarsadvokat K-G Myhrberg.

Däremot medgav 33-åringen att han på sannolika skäl är misstänkt för brott och hade inget att invända mot att han skulle häktas.

Därefter beslutade tingsrätten om stängda dörrar. Kammaråklagare Micael Dahlberg, vid åklagarkammaren i Gävle, hänvisade till förundersökningssekretessen.

Tidigare under måndagen var spaningsledaren Anders Samuelsson vid Gävleborgspolisen, förtegen om vad som har sagts under helgens förhör med den misstänkte 33-åringen från Timrå.

– Jag vill inte kommentera vad som har sagts i förhören. Vi arbetar med att försöka knyta ihop säcken och få en bild över vad som har hänt. Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med vittnen för att få en klar bild av vad som har hänt längs med vägen, säger Anders Samuelsson.

Mannen häktades misstänkt för mordförsök, olaga hot, grov bilstöld, djurplågeri och våld mot tjänsteman.

Åtal ska väckas senast om två veckor.

Mer läsning

Annons