Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Machetemannen flyttad till rättspsyk i Sundsvall

Den 33-årige mannen som högg ned en kvinna i Sundsvall med machete och kapade en skolbuss i Harmånger vårdas nu på rättpsykiatrisk klinik i Sundsvall.

Annons

Mannen, som senare greps i Silja strax norr om Hudiksvall, har flyttats från häktet i Hudiksvall och får nu vård i Sundsvall.

– Vi ansåg att mannen hade ett väldigt stort vårdbehov. Åklagare och läkare bestämde att han skulle förflyttas, berättar kommissarie Anders Samuelsson som är spaningsledare i ärendet.

33-åringen är fortsatt misstänkt för försök till mord, rån alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel grovt brott, djurplågeri, våld mot tjänsteman och skadegörelse.De två sista brotten tillkom under kvällen och natten mellan torsdagen och fredagen, på grund av att 33-åringen slog sönder en anhållningscell och att han slog en polisman i ansiktet inne i arresten.

– Vi har redan nu en ganska klar bild över hela händelseförloppet, men vi vill komma i kontakt med fler ögonvittnen både från händelsen i Sundsvall och i Harmånger. Polisen tar emot upplysningar på telefon 076-135 36 98.- Vi har haft ett väldigt bra stöd från polisen i Sundsvall när det gäller utredare och teknisk personal, berättar Anders Samuelsson.

Under lördagen ska nya förhör hållas med 33-åringen och under söndagen blir det häktesförhandlingar i Hudiksvalls tingsrätt.- Under tiden fortsätter vi med förundersökningen och samlar på oss så mycket information som möjligt.

Har ni fått något motiv till händelserna?

– Nej, och det är inte viktigt för oss just nu. Vi ska göra en ordentlig förundersökning med teknisk bevisning och vittnesförhör.

Mer läsning

Annons