Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Sågtäkten sade farväl till julen i Bygdegården

/

Så var det dags att säga farväl och tack till julen för denna gång! I Bygdegården fanns julstämningen ännu kvar några timmar, adventsljusen, granen och den lilla tomten.

Annons

Det blev en mysig eftermiddag i Sågtäktens Bygdegård i lördags, där många samlats för att äta julgröt och smörgås i trivsam samvaro.

Nöjeskommittén välkomnade varmt till eftermiddagen och berättade om programmet.

Efter gröt och smörgås bjöd Christer Söderberg från nöjeskommittén på sång till gitarr, med en blandad och uppskattad repertoar.

De varma applåderna blev publikens tack till Christer.

Under det att kaffet med god kaka dukades fram, fick publiken fundera över lite kluriga frågeställningar, kopplat till julen.

Så var det dags för åror och det var många som gick hem med fina vinster.

Under kaffet gavs information om de kommande aktiviteterna på Bygdegården under våren.

Vidare påminde Nöjeskommittén och välkomnade att låna böcker bygdegårdens eget fina bibliotek. Det finns över 2 000 katalogiserade böcker, att få låna gratis, en enastående möjlighet!

Det är Mona Kanlzer, tidigare ordförande i föreningen, som tagit initiativet till att det skulle bli ett bibliotek och det är även hon som katalogiserat alla böcker, som välvilligt är skänkta till Bygdegården.

Varje månad finns något att glädjas åt Bygdegården, bland annat blir det filmkväll med Berndt Persson, som ska visa filmen Sparvugglan och dess vänner. I den filmen finns också med kattugglan med ungar, som bott i en holk i Sågtäkten, vilket gör det hela extra spännande.

Nöjeskommittén berättade också med glädje, om kommande Musikcafé med Mats Skog, musikanterna från Bjuråker. Då väntas sång och spelglädje av stora mått.

Och givetvis blir det den traditionella påskmarknaden, med många utställare.

Ett varmt tack riktades till alla för den trivsamma samvaron, med förhoppning om att vi ses snart igen.

När vi lämnade Bygdegården, släktes adventsljusen och julgranen, och inom oss viskade vi "vi ses igen". Men först en underbar vår, sommar och höst, med ljus, värme och gemenskap! Väl mött!

Elsie Bäcklund Sandberg

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons