Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Många utställare på påskmarknad i Sågtäkten

/

Påskmarknad i Sågtäktens bygdegård har blivit en fin tradition, så även detta år!

Annons

Många utställare fanns under lördagen den 19 mars, inne och några ute i det gråkalla vädret, men med hopp om en stundande vår.

Bygdegården fylldes av många besökare och visst var det så, att det köades för att komma in, när allt började kl 11.00.

Bagarstugan har flitigt används inför påskmarknaden, för att möta efterfrågan på hällbröd och det mjuka brödet, som började bakas samma morgon som marknaden.

Lilla salen fylldes med besökare som ville njuta av kaffe och hembakt bröd och inte minst, den sociala samvaron.

Vi stannar till lite, inför allt som erbjöds besökarna. Det är en fröjd att se allt som föds ur händer, därför att det är ju livet självt! Det vi lär av handens arbete är kärlek till själva skapandet, och att allt måste få ta sin tid. Och att vi alla är delar i ett sammanhang.

Det vackra stickade, sydda, målade, tillagade, är länkar i en tradition. Det talar till oss. Ger oss perspektiv. Stillar oss. Stämmer oss till eftertanke.

Allt det vackra, det genuina som sysselsatt flitiga händer, dagar och kvällar, berättar om en omtanke och kärlek, som inte kräver ord. Ett omsorgsfullt skapande av olika slag, behöver inga andra förklaringar, än sin egen existens.

Här finns det noggranna, här finns viljan, lusten – och längtan. I varje äkta hantverk, finns kommunikation, egna unika berättelser. Budskapet till alla utställare är: håll fast vid er tradition. Låt hantverket få tala!

Vi lämnar bygdegården, sakerna är nerpackade, utställarna återvänt hem igen, men glädjen över det vi upplevde finns där, inte minst känslan av vikten att få uppleva det som skapats, allt som berikar, berör och är till glädje. Det är många händers goda arbete!

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons