Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Bussresa med Nordangskorparna

Nordanstigskorparna har haft avslutning på sin studiecirkel och en hemlig busstur stod på programmet.

Annons

29 augusti 2016: Tidig måndagsmorgon steg vi på Brobergs Buss och alla var förväntansfulla med vad dagen hade att erbjuda. Vi åkte först mot Hudiksvall och fortsatte sedan på småvägar mot Söderhamn.

Under turen berättade chauffören Anders Broberg om platserna som vi passerade, helt otroligt vad han vet om allt, det var en stor behållning att få information om allt och alla. Vi var imponerade av att han hade så mycket kunskap och att allt kunde rymmas i hans huvud.

Plötsligt var vi framme vid vårt lunchställe och det var GlösBolagret i Bollnäs. En utmärkt lunch serverades och att sitta bland dessa vackra möbler och andra ting som hade skapats av de anställda var mycket njutbart. Efter lunchen berättade Ingela, en av ägarna, historien bakom grundandet av GlösBolagret. Det var ett arbetsintegrerande socialt företag. Mycket trevligt att gå omkring och titta på de vackra möblerna och andra saker som företaget hade skapat.

Mätta och belåtna satte vi oss i bussen igen och turen fortsatte förbi Växbo Lin och en del gamla Hälsingegårdar. Eftermiddagsfikat intog vi i Ljusdal där Sonja och Håkan även sålde lotter. Sedan mätta och belåtna och fulla av information från Anders fortsatte vi med allsång hem till Nordanstig. Vädret var inte det bästa men vi tyckte ändå att vi hade varit på en solskenstur.

Ulla Schön

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons