Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot inställd UK-nämnd

Ordföranden i UK-nämnden Boerje Bohlin, (S), ställer in januarisammanträdet. Nu kritiseras beslutet både från höger och vänster.

Annons

Minst 3,5 miljoner saknas innevarande år och 2012 var det fyra miljoner minus i nämnden för utbildning och kultur, UK. Den 28 januari skulle årets första sammanträde hållits, men nu ställer nämndsordföranden in. Orsak: för få ärenden. Ett beslut som dock får kritik:

– Märkligt att ställa in mötet i rådande ekonomiska läge med miljondifferens mellan budgetram och verklighet, säger Jörgen Myhrman, (V), ersättare i nämnden som avsåg att delta i sammanträdet:

– Vi är långt utanför budgetramarna och det behövs diskussion, säger Jörgen Myhrman, som inte tycker detta kan vänta till nästa ordinarie sammanträde, den 11 februari. Och han får medhåll från flera ledamöter i nämnden, bland annat Carina Olsson, (C).

– Hur kan man ställa in ett möte i det läge vi har, med en budget som skenar? Är inte efterfrågade underlag färdiga, undrar Carina Olsson, som efterlyser ett ersättningsmöte.

– Varje dag som går tappar vi tid och det kommer ingen god fe med en lottovinst. Att ställa in nu är fullständigt oansvarigt.

Mer läsning

Annons