Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krax vill ha lokal strax

Föreningen Krax, som haft ungdomsgård i före detta Backens skolas kafeteria, blir utan lokal då Bringstaskolan nu flyttar in.

Annons

Krax har disponerat lokalen kostnadsfritt och när de nu både blir utan lokal och har ont om pengar, är situationen akut. Ungdomsgårdens besökare är i åldrarna från årskurs 2 - 8, och föräldrar ställer upp och bemannar verksamheten. Nu önskar Krax få använda syslöjd/musiksalen på övervåningen i gamla skolbyggnaden, samt få hjälp med lokalkostnaden.

"Vi har haft öppet i stort sett varje onsdagskväll under läsåret 2011/2012 med mellan 20-25 barn besökandes varje gång" skriver föreningen, som varken har aktivitetsbidrag eller medlemsavgifter utan bedriver verksamhet utifrån det man får på gåvor samt från kaféverksamheten och kiosken. De pengarna går till aktiviteter och materialinköp.

"Finns det resurser att finansiera lokal för våra ungdomar i Harmånger med omnejd så att vi kan fortsätta med verksamheten?" undrar Krax Barn och Ungdomssektion, i ett desperat brev till kommunstyrelseordförande Monica Olsson, (S).

Mer läsning

Annons