Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningen vill veta om planerna

/
  • – Vi har haft gott samarbete och hoppas AF ska bli kvar här, säger Bente Sandström.

När Gävleborgs arbetsförmedlande ska omorganiseras från och med september, väcker det många frågor i Nordanstig – i synnerhet som lokalerna sagts upp.

Annons

I höst organiserar Arbetsförmedlingen, AF, om. Ljusdal, Hudiksvall och Nordanstig blir en enhet men service sägs bli kvar på alla orter. Gabriella Persson Turdell, AF-chef i Ljusdal blir chef i hela norra Hälsingland.

I Nordanstig har detta väckt oro – i synnerhet som ingen direkt information från centralt håll kommit, endast ryktesvägen har man hört om planerna. Dessutom är hyreskontraktet uppsagt.

– Vilka tankar och strategier har ansvariga när det gäller samverkan med Nordanstigs kommun framöver? undrar vikarierande kommunstyrelseordförande Stig Eng, (C), vikarierande kommunchef, Eva Fors och Bente Sandström chef för arbetsmarknad/integration, i ett brev till AF.

– Vi har haft väldigt gott samarbete och väldigt driftig ledning i Hudiksvall-Nordanstig så vi blir så klart oroliga, säger Bente Sandström, som tycker ärendet hanterats märkligt, då staten vill se starkare samarbete med kommunerna lokalt.

– Nordanstigs ungdomsarbetslöshet ligger under riksgenomsnittet, vilket visar att samarbetet mellan kommunen och AF gett gott resultat, så vi hoppas verkligen de blir kvar.

Christina Storm Wiklander, AF:s marknadsområdeschef södra Norrland har svarat och lovar att höra av sig rörande farhågorna och vad som behövs för fortsatt gott samarbete direkt efter semestern, hon skriver: "Mycket tråkigt och faktiskt oroande att informationen om detta inte fungerat i Hudiksvall/Nordanstig."

AF har en fast placerad anställd i Bergsjö, en person som i höst går i pension. Kundtjänst bemannas måndag och torsdag, etableringshandläggare och kundstödjare kommer vid behov. Att lokalen sagts upp beror på att avtalet löper ut vid årsskiftet, och att AF vill omförhandla villkoren.

Mer läsning

Annons