Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektiv söker stödpengar

De vill satsa på reklam, utvärdering och renovering. För fortsatt överlevnad söker nu Älgeredskollektivet maxbelopp från kommunen.

Annons

Verksamheten säger sig vara ett av de sista kollektiven där personalen bor och lever tillsammans med ungdomarna. Kollektivet har de senaste åren fått gå ner i storlek då de haft svårt att hitta kvalificerade anställda som är beredda att jobba som medlevare till ungdomarna och är nu fyra personal och tre ungdomar.

För att få bättre snurr på verksamheten vill de ta tag i tre projekt, som är viktiga för företagets överlevnad och ansöker nu om maximalt bidrag ur Nordanstigs kommuns näringslivsfond.

Dels vill de slutföra en omfattande utvärdering av verksamheten som bygger på uppgifter från ungdomar som tidigare bott på kollektivet och det beräknas kosta mellan 10 000 och 100 000 kronor.

De vill även göra reklam för verksamheten via artiklar, annonser och deltagande i branschmässor, och räknar med att det kan kosta mellan 20 000 och 200 000 kronor.

Dessutom är fastigheten de använder i behov av renovering. De vill byta isolering, fönster och skaffa bergvärme till en kostnad på mellan 100 000 och 1 500 000 kronor.

Älgeredsollektivet planerar att gå vidare med projekten oavsett om de får stöd från kommunen eller inte.

Mer läsning

Annons