Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbat köp av Bergsjögården stoppat

Owe Wallberg yrkande i veckan på utredning av kommunens planerade köp av Bergsjögården. Och efter votering 11 - 1 biföll kommunstyrelsen.

Annons

Föreningen Bergsjögårdens ekonomiska svårigheter ledde till en ansökan om kommunalt bidrag. Men, i stället beslutade kommunfullmäktige i november att kommunen köper Bergsjögården för 600 000 kronor, vilket kritiserats både från (V) och (FP).

I veckan yrkade Ove Wallberg, (FP), i kommunstyrelsen på en utredning, för att se om kommunen kan gå i borgen för ett lån till föreningen.

Stig Eng, (C), vice ordförande i kommunstyrelsen, ville stå fast vid tidigare fattat beslut, men då frågan avgjordes stod hans röst ensam mot de övriga elva närvarande.

– Med allt vi fått veta om icke fungerande vattensystem och brandbesiktning, tycker jag det ska utredas och förklaras innan Monica Olsson, och Tommy Staaf skriver på några papper. Förväntar man sig att Ilsbobor, Hasselabor, folk i Strömsbruk, Harmånger och Gnarp ska satsa skattepengar i ett hus i Bergsjö måste man ha rejält på fötterna, inte bara fortsätta processen för att kunna installera digitala system, säger Ove Wallberg.

Mer läsning

Annons