Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för ungdomsgård på Bergsjögården

/

Elin Sundman strålar efter glädjebeskedet: Hon och Caisa Söderström får nu fortsätta med ungdomsgårdsverksamheten.

– Jag är som ett lyckligt barn på julafton!

Annons

I fredags, då det var öppet på ungdomsgården i Bergsjögården, låg oron i luften. Kanhända skulle det bli sista gången?

– Det kom tio stycken, vilket ju är riktigt bra om man jämför med jullovet. Det känns bra att vi kan fortsätta, säger Elin Sundman, som tillsammans med Caisa Söderström jobbat hårt för en ungdomsgård i Bergsjögården.

I tisdags träffade de Bergsjögårdens styrelse, tillsammans med ungdomssamordnare Patrik Thorsson och Anna Aspås - som tidigare varit involverad i ungdomsgårdsverksamhet.

– Föreningen Bergsjögården sa ja, och jag är som ett lyckligt barn på julafton! säger Elin, som ska hålla öppet i Bergsjögården på fredagskvällen, tillsammans med Caisa.

Tjejerna ska även dra upp riktlinjer för hur verksamheten ska se ut och jobba vidare med att få in vuxna i verksamheten.

– I vår Facebookgrupp finns närmare 20, men det behövs fler, det vore bra med cirka 40 vuxna. Vi ska vara med på föräldrarådets möte 22 januari och berätta om ungdomsgården.

– Alla är välkomna, även vuxna. Det blir öppet varje fredag till att börja med, säger Elin, som får idel lovord från ungdomssamordnare Patrik Thorsson.

– Det som är fantastiskt med Elin och Caisa är att de drivit detta. Jag kunde sitta helt tyst under mötet med föreningen Bergsjögården, som också var mycket samarbetsvilliga.

Mer läsning

Annons