Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallt i hyreshus då pellets tog slut

/

I hyreshuset i Grönviken sjönk temperaturen till 15 grader under helgen. Pelletsförrådet som skulle hålla värmen tog slut.

Annons

Temperaturen i hyreshuset i Mellanfjärden, som ägs av Nordanstigsbostäder, låg under helgen på mellan 15 och 17 grader. Under måndagen försvann även varmvattnet mitt på dagen, berättar Anders Hammare, som fick elda i kaminen för att hålla värmen uppe och han är besviken på sin hyresvärd.

– Det är skamligt att de har så dålig ordning på grejorna och brist på planering att de missar att pelletsen tar slut. När man vet att det blir vinter måste man väl beställa leveranser i förväg. Och sedan pratar de bara om hyreshöjningar, säger han.

Birger Tellin på Nordanstigsbostäder beklagar den kylslagna helgen för de boende och säger att pelletsförbrukningen nästan fördubblades i det snabba väderomslaget.

– Systemet orkade inte med när det blev så kallt. Det är svårt för oss att bedöma hur mycket pellets som finns kvar i en liggande silo, vilket är ett sämre alternativ än stående. Så det var en felbedömning av oss, vi trodde att det var mer kvar i tanken än det var, säger han.

Varför har ni en liggande silo då?

– I samråd med stadsarkitekten och byggnadsnämnden bestämdes det att en stående silo var för stor och ful och skulle störa miljön. Då kompletterade vi med elpatroner som reserv, men de är bara dimensionerade för runt 10-15 minusgrader, men har funkat bra hittills.

Mer läsning

Annons