Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julstämning med adventskonsert

/

Kyrkokörerna i Nordanstig och Stockholms symfoniorkester bjöd på vackra toner i adventstid på söndagen i Bergsjö kyrka.

Annons

På söndagen bjöds det på klassisk julmusik i Bergsjö kyrka. Delar av Stockholms symfoniorkester gästade återigen Nordanstig under ledning av Nils-Gunnar Burlin och Charles Liljedahl. De båda dirigenterna turades om att leda orkestern och körerna. Samarbetet mellan symfoniorkestern, lokala musiker och Bergsjö-, Ilsbo- och Hassela kyrkokörer fortsätter till publikens glädje.

– Samarbetet har pågått ett par år nu. Jag har bara hört positivt från publiken så jag tror att det är uppskattat, säger Charles Liljedahl.

Söndagens adventskonsert gav julkänsla med stämningsfull musik. Kvällens konsert inleddes med Lars-Erik Larssons Epilog ur en vintersaga. Körernas framträdanden blandades med stycken som spelades endast av symfoniorkestern under kvällen. Körerna och symfoniorkestern var även samspelta i flera låtar som sjöng och spelades gemensamt.

Barnkören från Bergsjö fick en egen punkt i programmet. Barnen framförde blandade julsånger, bland annat sjöng de Adventstid och Blinka lilla stjärna.

Susanne Francett var en omtyckt solist under kvällen. Hon är anställd som violinist vid Nordiska kammarorkestern i Sundsvall och hon sjunger bland annat i Radiokören och sjunger i olika kyrkor när det anordnas konserter. Ett av styckena som uppskattades mycket av publiken var första och andra satsen ur Vivaldis Vinter som framfördes av Susanne Francett tillsammans med stråkarna i orkestern.

– Jag tycker att det är positivt att vi har möjlighet att erbjuda den här musiken även här i Nordanstig. Man ska inte behöva åka till Stockholm för att ta del av sådan här bra musik, säger Charles Liljedahl.

Kyrkokörerna som deltog under söndagens konsert har fullt program under december. Bland annat uppträder de i kyrkan i Hassela natten före julafton. Innan dess kommer körerna vara med vid olika luciafiranden i kyrkorna runt om i kommunen.

Mer läsning

Annons