Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jul på gammaldags vis

/

Gammaldags jul var temat på den växande marknaden.

– Vi vill återskapa den där bullerbykänslan, sade arrangören Elin Östberg.

Annons

Halls gård, med anor från 1600-talet, fylldes av riktig julstämning under söndagen. Fjolårets 13 försäljare hade utökats till 20 som kom för att sälja hantverk och annat smått och gott med en gammaldags julprägel.

Joakim Stråle, 7 år, höll sig framme då tomten gick runt och bjöd små och stora barn på julgotter.

– Jag är så sugen på julmarknader! Det är trevligt och mysigt och kolbullar är gott, men loppisen är nog det bästa. Där kollar jag efter leksaker, sade han.

Elin Östberg och hennes man Grover Östberg arrangerade julmarknaden för andra året i rad. Förra året kom runt trehundra besökare och i år ännu fler. Idén till evenemanget kom då julskyltningen i Hassela dött ut och de kände att något nytt borde hända.

– Jag vill värna det gamla hantverket och vårt kulturarv. Egentligen vill vi ha ännu mer inriktning på gammaldags hantverk, sade Elin Östberg.

Inne i värmen i bakstugan satt Wilma Wassberg-Sallander, från Hudiksvall, farmor Maria Wassberg och gammelfarmor Eva Wassberg Thorin.

– Vi tyckte det verkade trevligt med gammaldags marknad, det blir en annan känsla, sade Maria Wassberg.

Planer finns redan nu på att utöka julevenemanget till nästa år.

– Om vi bygger en ramp upp till den andra logen kan vi ha runt tio försäljare där också. Men större än så ska det inte bli, vi vill att byggnaderna som är så unika ska ha en central plats, sade Elin Östberg.

Mer läsning

Annons