Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakthunden överlevde knivattacken

(Uppdaterad 18:15) Ytterligare flera åtalspunkter läggs till den lista över brott som mannen med macheten nu är misstänkt för. Jakhunden som knivskars svårt har opereras men ser ut att överleva.

Annons

33-åringen kommer under helgen att begäras häktad för försök till mord, rån alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel grovt brott, djurplågeri, våld mot tjänsteman och skadegörelse.
De två sista brotten tillkom under kvällen och natten mellan torsdagen och fredagen, på grund av att 33-åringen slog sönder en anhållningscell och att han slog en polisman i ansiktet inne i arresten.
Mannen är delgiven misstanke för brotten. Han har enligt Mikael Hedström, presstalesman för polisen i Gävleborg, inte givit någon inställning till anklagelserna.
– Han pratar inte helt enkelt, säger Hedström.

Den 33-årige man som under gårdagen attackerade en kvinna med en machete och senare kapade en skolbuss, har haft en allvarlig psykisk störning. Han släpptes från sluten vård för drygt en månad sedan.
Under torsdagen skadades en kvinna allvarligt när hon attackerades av en machetebeväpnad man utanför Sundsvalls sjukhus. Mannen hann därefter kapa en minibuss med skolelever från ett naturbruksgymnasium i Nyköping två kilometer norr om Harmånger, innan polisen kunde gripa honom strax norr om Hudiksvall.

Den 33-årige mannen har haft en allvarlig psykisk störning, och så sent som den 19 mars 2011 bestämdes att mannen skulle tvångsvårdas inom psykiatrisk slutenvård. Han har vårdats på psykavdelning till och från sedan sommaren 2010, men i början av februari i år beslutade förvaltningsrätten i Härnösand att han skulle övergå till öppen vård.

Mannen, är fortfarande i förvar i Hudiksvall. Under dagen kommer det troligen att avgöras om utredningen ska ske av polisen i Västernorrland eller Gävleborg. Han har ännu inte förhörts, och polisen vet därför inget om mannens motiv i nuläget.

Den kvinna som mannen skadade utanför Sundsvalls sjukhus vårdas för sina skador i Uppsala.

Jämthunden Simba som knivskars svårt i samband med busskapningen opererades under gårdagen för skärskador i hals och huvud.

Det är ännu för tidigt att säga att hunden säkert kommer att överleva, men enligt Per Fermvik så ser det positivt ut.

Mer läsning

Annons