Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inomhusbana för trial - mc på Trima

/
  • Den stora trimaskylten står kvar vid infartsvägen i Bjåsta. En vägledning för trialåkare från hela regionen som ska dit och träningsköra på inomhusbana.

Lagerhallen på den öde Trimafabriken får nytt liv. Här anläggs Hälsinglands första inomhusbana för motorcykelsporten trial.

Annons

– Hinderbanan är byggd. Nu väntar vi bara på kommunens miljötillstånd, säger Magnus Haglund, Hudiksvall, tidigare elitåkare som börjat på ny tävlingskula.

– Motorcykelsporten är som alla vet säsongsbetonad. För våra trailåkare är det en stor framgång att de nu kan träna under tak, säger Camilla Karlsson, styrelsemedlem i Nordanstigs Motorklubb.

Som klubbens kassör är hon givetvis nöjd med uppgörelsen med fastighetsägaren Ålö AB i Umeå. Hallen får disponeras hyresfritt till svidare med fröbehållet att den måsta utrymmas och lämnas när Trimafabriken säljs eller hyrs ut på den allmänna marknaden.

Det är den klassiska motorcrossen som är den helt dominerande verksamheten i Nordanstigs Motorklubb med sina drygt 400 medlemmar från hela norra Hälsingland. Huvudbasen med crossbanor och arena ligger i Böle i gränssnittet mellan socknarna Gnarp och Jättendal.

Trialsektionen är lillebror i klubben men intresset att åka crosshinderbana växer sakta men säkert. I ett anslutande kuperat skogsparti har en mindre trialbana anlagts.

Men den används inte vintertid. Att Ålö släpper till den före detta lagerbyggnaden gynnar en handfull medlemmars tävlingssatsning. Tillsammans med Emil Skoglund, också från Hudiksvall, är det Magnus Nordlund som står för elitsatsningen mot SM och eventuellt EM i trial motorcyklar.

Inget talar emot att det kan blir en snabb handläggning av tillståndsärendet. Miljöpåverkan med buller och avgaser är minimal inne i det tomma fabriksområdet. I hallen är det väl sörjt för ventilation. Två portar står öppna under åkning och ger ordentligt korsdrag.

Banlicens för inomhus beviljas av Svenska motorcykelförbundet så fort klubben kan visa upp ett beviljat miljötillstånd.

Trialentusiasterna i Nordanstigs Motorklubb drömmer om premiär redan i helgen.

Mer läsning

Annons