Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott hos Äventyrs- mästarna

/

(Uppdaterad 15.32) På onsdagsmorgonen anmäldes ett inbrott hos Äventyrsmästarna. Saker för en halv miljon kronor har stulits.

Annons

Sent på tisdagskvällen, i skydd av mörker, bröts låset upp och i stort sett allt av värde stals - däribland tre skotrar.


På grund av stormen Dagmar fungerade inte larmet. Därför visste ingen om inbrottet förrän tidigt på onsdagsmorgonen då personal skulle lasta av skotrar.
– Det var vid 8-tiden på morgonen. När jag skulle sätta nyckeln i låset upptäckte jag att det var uppbrutet, berättar Ludvig Magnusson.


Larmanordningen registrerade att inbrottet skedde vid 21.30-tiden på tisdagkvällen. Polisens tekniker var på plats på onsdagsförmiddagen och har kunnat säkra vissa spår. Tre skotrar och utrustning för utomhusaktiviteter för en halv miljon har stulits, totalt fyra A4-sidor med listade inventarier.
– Byggnaden är larmad, men på grund av Dagmar blev det strömavbrott och sedan dess har det varit strul, säger Johan Henriksson, som febrilt sökte skotrar att hyra in under onsdagen.
– Vi har en grupp på 40 personer som kommer på torsdagen, då måste allt fungera - trots inbrottet.

Mer läsning

Annons