Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyrorna kan höjas i Nordanstig

Nordanstigs Bostäder vill höja hyrorna för 2012 med 2,8 procent. Förhandlingar ska börja med Hyresgästföreningen nästa vecka.

Annons

Hyresförhandlingar pågår nu i de flesta kommuner i Gävleborgs län inför nya hyror för 2012. Nordanstigs Bostäder har lämnat sitt hyresbud som i år hamnar på 2,8 procent.

– Det är ökade kostnader för driften som gör att vi föreslår den här höjningen. Vi gör inget påslag för underhåll utan vi försöker hålla nere höjningen så mycket som möjligt, säger Berger Thellin, VD för Nordanstigs Bostäder.

– Jag kan inte uttala mig om höjningen är relevant i nuläget. Vi ska påbörja förhandlingen på måndag, säger Mårten Gulin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Enligt Mårten Gulin tar Hyresgästföreningen hänsyn till flera olika saker när de ska diskutera en eventuell hyreshöjning.

– Vi vill se vad som ligger bakom bostadsbolaget förslag till höjning. De måste kunna motivera varför de vill ha en hyreshöjning, säger Mårten Gulin.

Mårten Gulin berättar att det i princip har varit hyreshöjningar varje år i Nordanstig sedan början av 2000-talet.

– Kostnader för bland annat el och avlopp stiger vanligtvis. Men det är sådana kostnader som vi synar under förhandlingarna, säger Mårten Gulin.

– Vi vill så klart hålla nere hyreskostnaden så mycket som möjligt så att folk vill bo här. Men vi måste ha täckning för våra utgifter, säger Birger Thellin.

Mer läsning

Annons