Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur mår kommunens medarbetare?

/
  • Cirka 700 kommunanställda i Nordanstig kommer inom kort att få besvara en medarbetarenkät, och Sarah Faxby Bjerner hoppas på stort deltagande i enkäten.

Ett nytt projekt, Hälsofrämjande ledarskap, har startats i länet. I samband med detta ska kommunens medarbetare delta i en enkät.

Annons

– Vi gjorde en enkät för ett par år sedan, utifrån samma underlag. Nu lägger vi till frågor rörande projektet, Hälsofrämjande ledarskap, berättar Sarah Faxby Bjerner, personalkonsult.

De nya frågorna relaterar till ett organisatoriskt perspektiv.

– Vi vill veta om medarbetare har kunskap om verksamheternas mål, kvalitet och måluppfyllelse, om man får tillräcklig information om policydokument - tycker man chefernas kunskap är tillräcklig? Vi vill ha en mätning innan "Hälsofrämjande ledarskap" går igång för att ha jämförelsematerial.

– Jag hoppas alla ser vinningen för egen del, säger Sarah Faxby Bjerner, som hoppas minst 60-70 procent av de anställda fyller i webbenkäten.

Hälsofrämjande ledarskap i Gävleborg är ett EU-finansierat samverkansprojekt mellan kommunerna Nordanstig, Hudiksvall, Söderhamn, Gävle, Sandviken och Bollnäs. Målgruppen är 800 chefer i hela regionen, varav 35 chefer i Nordanstig, såväl enhets-, förvaltnings-, verksamhets- och kommunchef.

Mer läsning

Annons