Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon startar taxi i Nordanstig

/

Taxisugna Nordanstigsbor kan snart andas ut. En ny lokaltaxi drar igång i kommunen.

– Jag tror det finns ett behov här, säger taxiförare Lena Ström.

Annons

Gnarpsbon Lena Ström, som har kört taxi för ett av de stora bolagen i Sundsvall i tolv år, har märkt en efterfrågan från folk i Nordanstig och kände att det var dags att starta egen taxirörelse på hemmaplan.

– Det är 4 500 hushåll i Nordanstig och det går inte att få tag i en privat taxi, framförallt inte kvällar och helger. Och får man tag i en som ska åka från Hudik eller Sundsvall kan framkörningsavgiften bli uppåt 600 kronor för en resa inom Gnarp till exempel,

Upptagningsområdet blir hela Nordanstig och Lena Ström räknar med att kunna ha billigare priser än de stora bolagen då hon slipper betala anslutningsavgift som privatföretagare.

Tanken är att bilen ska vara tillgänglig dygnet runt alla dagar i veckan. Till hjälp kommer hennes man Karl-Gustav Östberg, som också är erfaren taxiförare sedan tidigare, jobba extra och ytterligare en förare kommer rycka in då och då. Som anställd i Sundsvall har Lena Ström kört många Nordanstigskunder, framförallt till och från flyget och tåget.

– Jag hoppas på att få ha kvar mina gamla kunder också. Sedan om jag vill kan jag åka till Hudik eller Sundsvall som fritaxi på lördagskvällar, säger hon.

Nordanstigstaxi som utgår från Bergsjö har i stort sett bara sjukresor och skolskjutsuppdrag åt kommunen i dag. De skar ned på de privata körningarna i kommunen på grund av för dålig lönsamhet. Men Lena Ström är ändå beredd att satsa.

– Jag tror inte på dem, jag tror på min idé och att det finns ett kundunderlag. Det ska bli intressant att få serva Nordanstigsborna, säger hon.

Trots att hennes verksamhet inte startar förrän i mars har kunderna redan börjat ringa.

– Det är jättebra, det visar att det finns ett behov i kommunen, säger hon.

Mer läsning

Annons