Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Homon ansiktslyfts för miljoner

/
  • I framtiden ska man sortera sitt avfall redan hemma, så det står i rätt ordning när man åker till Homon.
  • Som en installation, står de där, vitvarorna i det vita landskapet. Det är lugnt och stilla, men snart blir Homon både byggplats och återvinningsanläggning.

Homons återvinningscentral ska byggas om och nu anslås ytterligare pengar till projektet, som sammanlagt beräknas kosta sju miljoner.

Annons

I dagarna ska underlag för den totalentreprenad som ska upphandlas tas fram.

– Vi hoppas bygget ska komma igång i maj. Går allt som det ska bör allt vara klart i slutet av 2012, säger Katarina Lindström, handläggare och ansvaring för renhållningen i Nordanstig.

Framför allt är det säkerheten, både för allmänhet och anställda, hon vill fokusera på. Det ska bli en ny infart för privatpersoner och nuvarande infart ska användas av transporter och företag. Allt som allt ligger budgeten i nuläget på sju miljoner.

Katarina Lindström, som lovar att verksamheten på anläggningen ska fungera även under ombyggnaden, har en vision om att det inte bara ska bli bra logistik och information - det ska bli fräscht och snyggt också:

– Detta är vår mest besökta plats i kommunen - eller i alla fall en av dem - och då är det ju viktigt att det blir en fantastiskt fin, fräsch och säker anläggning!

Mer läsning

Annons