Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedersam vattenkvalitet

/
  • Magnus Wiklund, informationsansvarig MSVAB, tycker vattentävlingen är ett bra sätt att lyfta fram vårt viktigaste livsmedel, vattnet.

"Rent och friskt vatten med tilltalande mineralitet" så lyder omdömet om Nordanstigs vattenkvalitet.

Annons

Dricksvattnet i Nordanstig (som liksom Timrå och Sundsvall ingår i MittSverigeVatten, MSVAB) klarade sig bra i regionfinalen Sveriges godaste kranvatten. Tävlingen hölls i Östersund den 17 september, medtävlande var var Bollnäs, Mora, Orsa, Ovanåker, Sundsvall, Timrå, Östersund och Härjedalens kommuner.

Sundsvalls och Nordanstigs kranvatten fick hedersomnämnanden. Motivering Nordanstig: Rent och friskt vatten med tilltalande mineralitet. Sundsvall: Mjukt, friskt och stramt vatten med drag av våt sten.

Timrå gick vidare till riksfinal, med en vattenkvalitet som är Frisk, mjukt och läskande med en mineralrik och aptitretande finish.

– Fantastiskt roligt för hela MittSverige Vatten-området. Ett bevis på vilken förmån vi har som bor i Sundsvall, Timrå och Nordanstig säger Kim Ottosson, styrelseordförande MSVAB/Sundsvall Vatten.

– Tävlingen är ett bra sätt att lyfta fram vårt viktigaste livsmedel. Dricksvatten är något som vi alltför ofta bara tar för givet, säger Magnus Wiklund, informationsansvarig MSVAB.

Vattnet från Nordanstig var taget från Bergsjö vattentäkt. Juryn som bedömer vattnet består av Sveriges ledande vinkännare. Riksfinalen går Stockholm 21 oktober.

Läs även om varför vattnet är så dyrt i Nordanstig , och om nyaste VA-området i Nordanstig, Sörfjärden .

Mer läsning

Annons