Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häst dog efter hyss på fyllan

Nu åtalas två tonårstjejer som öppnade en hästhage. En ponny blev påkörd på E4 och dog.

Annons

Det var en juninatt i Gnarp och de båda tonårstjejerna hade druckit öl och blivit berusade. De fick syn på en ponny i en hage och fick för sig att öppna grinden och leda ut hästen. När de gått tillsammans med hästen en stund lämnade de den intill en kohage och gick vidare.

Men en annan ponny hade också lämnat hagen efter att flickorna öppnat avspärrningen. Den hästen sprang ut på E4 och blev påkörd av en bil. Hästen fördes till veterinär men dog av skadorna.

Nu åtalas ungdomarna för egenmäktigt förfarande för att utan tillstånd ha tagit den första hästen ur hagen. Tonåringarna har erkänt att de tog med sig den, men har i förhör sagt att de inte såg att det fanns en till ponny i hagen. Båda tjejerna har sagt att det hela var en dum grej.

Den yngre av tjejerna åtalas dessutom för rattfylleri och olovlig körning, efter en bilfärd som slutade i diket vid länsväg 758 i höjd med Östergrängsjö i början av september.

Flickan som satt vid ratten är omyndig och hade 0,58 promille alkohol i blodet under körningen. Även bilägaren åtalas, för tillåtande av olovlig körning. Framöver väntar en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt mot de tre från Nordanstigs kommun.

Läs mer om åtalet i onsdagens HT.

Mer läsning

Annons