Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasselabarnen får nya gungor

/

I början av sommaren inspekterades lekplatserna vid kommunens skolor och förskolor. Mest nerslitet var det i Hassela och Rolf Sjöberg, driftsansvarig på Nordanstigsbostäder, funderade på att ta bort barnens gungor. Det får han göra nu - och hänga upp nya!

Annons

Verksamhetschefen, Eva Fors, har en prioriteringslista över var i kommunen det finns åtgärder som måste tas tag i. På den listan ligger nu Hasselabarnen högst upp inför kommande läsår.

– Det är en del som behöver åtgärdas både på förskolan och skolan. Bland annat staketet mot vägen - och att byta ut gungorna, berättar Eva Fors.

– Vi har ambitionen att alla våra verksamheter ska ha gungor. Men jag tror inte nya gungor hinner komma på plats innan skolstart, utan det får ske i höst. Det är en del grävarbete, bland annat ska gungornas fundament grävas ner och förankras.

kostnaden för de nya gungorna är 55 000 kronor, sedan tillkommer grävningsarbetena. När man nu beställer tillmötesgås Rolf Sjöbergs önskemål, att köpa in samma typ av redskap, från samma tillverkare, så att det blir lättare att byta det som slits ut.

– Det är ett företag vi nu har avtal med, som vi köper även dessa gungor från, men det blir inte däcksgungor, eftersom de inte längre tillverkas. Det forskas ju hela tiden på bra material, och därför blir det andra gungor. Men jag glad att de kommer på plats nu.

Mer läsning

Annons