Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hassela Skogsprodukter växer

/
  • Enligt Tomas Jonsson, vd Hassela Skogsprodukter, krävs en utbyggnad för att klara av efterfrågan på företagets produkter.

Företaget Hassela Skogsprodukter fortsätter att växa. Bygglov har lämnats in för att få bygga till ytterligare en maskinhall på området.
– Det är en anpassning till verksamheten, säger Tomas Jonsson, vd på Hassela Skogsprodukter.

Annons

Ansökan om bygglov gäller för en maskinhall på ungefär 150 kvadratmeter som kommer byggas i anslutning till befintliga lokaler på fastigheten i Hassela. En ny maskin som ska förbättra verksamheten levereras i månadsskiftet.

– Vi tvingas säga nej i stort sett varje dag till kontrakt, med den nya maskinen kommer vi vara komplett. Vi har en väldigt stor efterfrågan på våra produkter så för att klara produktionen måste vi bygga ut, säger Tomas Jonsson.

Tomas Jonsson tog över företaget första september förra året och hans kompanjon Johan Hedin blev ny ordförande i styrelsen. Tomas Jonsson berättar att planerna för företaget är att inom ett par år bygga helt nya lokaler för verksamheten.

– Vi vill fortfarande bygga en ny industri som är helt anpassad efter vår verksamhet. Vi bedriver linjeproduktion och just nu har vi maskinerna i flera olika lokaler. Men för att klara produktionen kortsiktigt måste vi bygga ut nu, säger han.

Företaget har växt de senaste åren, sedan förra sommarens semester har företaget ökat från sju till tolv anställda i produktion. Tomas Jonsson anser att företaget inom ett par år måste bygga nya lokaler för att kunna leverera det som efterfrågas i framtiden. Men att företaget blir kvar i Hassela är inte lika säkert.

– När vi nu saknar ett säkert brandskydd är det inte säkert att styrelsen vill fatta några beslut om att bygga nya lokaler här. Det är den krassa verkligheten, även om vi helst vill vara kvar i Hassela, säger Tomas Jonsson.

Mer läsning

Annons