Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härligt hundliv på Hasselas Dog Walk

/
  • Börje Fröhlen med kelpien Gabbe, Lisa Lövgren och mellanpudeln Lovis, Betty-Ann Hagberg Jakobsen med irländska vattenspanieln Amber och Jämthund/Norrbottensspetsen Dallas, Sanna Lund och bordercollie/samojeden Frasse och Carina Vidlund med rottweilern Brasse hundpromenerar ofta i Hassela.

Det händer att man kommer till Hassela och blir utskälld, i synnerhet om man besöker orten en tisdagskväll. Då är det nämligen promenadtid för både två- och fyrbenta vänner.

Annons

– Med en hund kommer man ut i alla väder!

Det säger Lisa Lövgren, hundägare i Hassela som går på hundpromenad.

– Vi är ute i alla väder. En gång gick jag och Carina (Vidlund) ut när det var minus 26! berättar Sanna Lund, som har med sig Frasse, en bordercollie/samojed. Tidigare hade hon två colliehundar.

De sitter på bänkarna vid Hasselamacken. Irländska vattenspanieln Amber leker så entusiastiskt att hennes vattenskål får hål i bottnen. En hund skäller till - en annan svarar. Alla gläds över att få komma ut i den soliga sommarkvällen.

Carina Vidlund, en av de drivande krafterna bakom hundpromenaderna, tror det är bra för hundägare och hundar att träffas.

– Även om inte alla hundar fungerar tillsammans är det bra att de tränas. Det blir inte sämre - det kan bara bli bättre.

– Vi gör utflykter, tar hit gäster - bland annat har vi bra samarbete med Matfors brukshundsklubb, där instruktören Kicki Näslund finns. Hon kommer ofta hit och hjälper oss.

– Det roliga är att hundarna i vår grupp inte alltid är sams, men de blir en flock när de möter främmande hundar och håller i hop så, säger Sanna Lund.

– Man blir en bättre hundägare och vi ger varandra tips, eller får råd av instruktören, säger Betty-Ann Hagberg Jakobsen, och stoppar ner vattenflaskan i väskan på magen. Nu ska de ge sig av.

– Vi går i ungefär 1 - 1,5 timme, någon halvmil, eller kanske åtta kilometer - i alla fall om det är Börje (Fröhlén) som tar täten, säger Carina Vidlund.

Börje Fröhlén med kelpien Gabbe går först, bort från centrum och ut i naturen, och alla är överens om vad som är bäst med att vara hundägare:

– Man får alltid villkorslös kärlek!

Mer läsning

Annons