Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Händelserik sommar och höst på yxfabriken

/
  • Restaurang Augusta stänger efter ett drygt år. Servering för logigäster fortsätter
  • Systemet med en gästarbetande gesäller i lilla smedjan fortsätter. Sedan i april i år är det den 35 - årige tysken Maik Salzman som utvecklar sin egen smideskonst, leder kurser och demonstrerar hantverket för intresserade besökare.

2011 blir ett händelserikt år för yxfabriken i Baståsen.
En rekordartad besökssäsong kan snart summeras.
Ny platschef headhuntas efter flyktade Joakim Nordqvist.
Restaurang Augusta stänger till mångas sorg.

Annons

Sommaren 2011 går till hävderna som en av yxfabrikens allra bästa som turist - och besöksmål.

En situation som gav extra draghjälp för drygt ettåriga Restaurang Augusta och lunchserveringen. Näringsstället har hållit öppet hela året sedan sommaren 2010. Beskedet att det slår igen sista september överraskade många.

– Det känns mycket tråkigt. Vi som har jobbar här hade hoppats på en fortsättning . Vi haft gott om lunchgäster och sommaren var restaurangen fylld till bristningsgränsen varje dag, berättar Britt-Marie Forsström som haft huvudansvaret för matlagning och servering.

En förhoppning finns om en omstart till nästa vår men det är osäkert just nu.

– Ledningen har bedömt att lönsamheten inte är tillräcklig. Det får vi har förståelse för, fortsätter Britt-Marie Åström.

Kursdeltagare som logerar i samma byggnad och i timmerstugorna kommer även i fortsättningen serveras från det egna köket på Augusta.

Just nu står Gränsfors Bruk utan en egen platschef. Det fungerar under den övergångstid då koncernledningen söker en efterträdare eftersom produktionspersonalen är rutinerad och självgående.

Företrädaren Joakim Nordqvist stannade i två år. Han har slutat för ett annat arbete närmare hemorten Härnösand.

Mer läsning

Annons