Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ger inte upp om skolan

/
  • – Nej, vi har inte gett upp, säger Marie Vikhammar, Jättendal.

Politikerna må ha sagt sitt – Jättendalsborna ger inte upp. I dagarna har en facebooksida med tankar om en friskola i Jättendal börjat ta form.

Annons

"Är drömmen om den Bästa skolan möjlig? Vet ni hur underbart det känns att kunna svara JA på den frågan" skriver facebookgruppen, och därefter följer vad som skulle kunna ses som Jättendalsföräldrarnas svar till politikerna. Först och främst förklaras att detta inte är en reaktion på en nedläggningen, utan en fortsättning på fjolårstankarna kring en friskola. Och profilen är tämligen klar: "Föreställ er ekologiskt och närproducerat ... Tänk er kultur, natur och hälsa i en underbart härlig mix ... Det är fler skolor än Fröstuna som är under hot om förändring så låt oss nu jobba för en skola som består – för våra barns skull ... kom igen nu allihop så enar vi oss i drömmen om den Bästa skolan!"

– Vi är medvetna om att detta kan ta lång tid, minst ett år innan vi har något klart. Vi gör inte detta för att folk ska gå in och "gilla", utan för att se om det finns ett seriöst intresse. Det behövs 150–200 barn, från förskoleklass till sexan, om det ska fungera, säger Marie Vikhammar, en av föräldrarna i Jättendal som vill se att bygdens barn får inte bara en skola, utan "den bästa skolan".

Mer läsning

Annons