Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full brand i äldre hus

/

Ett äldre torp brann ned på tisdagseftermiddagen i Fiskvik utanför Bergsjö.

Annons

Strax efter klockan tolv på tisdagen kom larmet till SOS. Ett äldre torp i Fiskvik utanför Bergsjö var övertänt.
– Någon ringde till SOS och sa att torpet var övertänt. Så vi visste redan när vi åkte hit att det var övertänt. Vi visste inte om det fanns någon person i byggnaden, säger Janerik Persson, styrkeledare för Jättendals räddningstjänst.

Räddningspersonal från Jättendal fick förstärkning av Hudiksvalls Räddningstjänst med tre man och en tankbil för att kunna bekämpa branden. Då huset var övertänt fick man inrikta sig på att branden inte skulle sprida sig till en intillliggande loge.

Enligt uppgifter fanns inga personer i byggnaden när branden inträffade. Huset, som är ett gammalt torp, används som fritidsbostad. Ägarna ska inte ha varit i närheten när branden inträffade. Enligt grannar hade ägarna varit i huset och vintrat förra helgen.

Huset är totalförstört. Inget gick att rädda. Polisen kommer att vilja genomföra en teknisk undersökning på platsen för att klara ut vad som hänt och varför branden började. Räddningstjänsten kommer därför inte att riva det skelett som återstår av huset.

Eftersläckningsarbetet fortsatte under flera timmar på eftermiddagen..
– Polisen får undersöka vad som kan ha orsakat branden. De brukar vara riktigt duktiga på att komma fram till var branden har startat, säger Janerik Persson, styrkeledare för Jättendals räddningstjänst.

Mer läsning

Annons