Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från festplats till fiskeby

/
  • Erland Kardell kör grävare medan Mats Sjöström och Göran Norling jobbar mer handfast.
  • Stock och sten just nu, men om något år ska en
  • Festplatsentrén och samlingslokalen bevaras, liksom de gamla häktescellerna – men vad de ska bli har inte Paul Nilsson klurat ut än.

– Det ska se ut som en fiskeby – små stugor litet här och var. Inga raka vägar, och variation på husen, säger Paul Nilsson som nu är i gång med kolonibygget i Sörfjärden.

Annons

Han har justerat konceptet något längs vägen, sedan han för två år sedan köpte Gnarpsbadens anrika festplats. Men nu, när bygglov och andra formalia är klara, är Paul Nilsson i gång med bygget av ett kolonistugeområde med 20 stugor mitt i Sörfjärden.

De första husen byggs närmast vägen och har redan köpare, enligt Paul Nilsson som bygger tillsammans med Mats Sjöström och Göran Norling.

– Du förstår, vi har något av en reunion här nu – vi började bygga golfbanan och Ol-Erstäkten för ganska precis 25 år sedan, berättar trion, som med förenade krafter ska bygga den "fiskeby" Paul Nilsson skissat på.

När byggs hus nummer fyra?

– Vi fortsätter direkt. Det finns en intresselista på ungefär dussinet personer och de kommande tre husen kan även fungera som visningshus.

Hur små är husen?

– Tre grundmodeller på 27, 35 eller 40 kvadrat, som kan förses med loft. Och friköpta tomter på cirka 300 kvadrat. När det är klart blir det som om en hel fiskeby "fallit ner från himlen" här.

Och prisläget?

– Bror på. Ska vi bygga hela huset eller bara stommen...? Men säg att det enklaste kommer att kosta under halvmiljonen.

Här ska ju bli va-område med anslutningsavgifter nästa år, hur blir det med den detaljen?

– De första ansluter sig till befintligt vatten och avlopp, men i priset ingår anslutningsavgiften till va-området. Och så har alla dom köprt ett hus en tjugondel i samlingslokalen, som står kvar. Den blir klubbstuga.

Tidigare sa du att det bara var sommarkoloni?

– Nej, jag har tänkt om. Koloniträdgårdsförbundet var här i mars, och vi diskuterade det – det ska gå att vara här året om.

När är det inflyttning?

– De första tre ska vara klara senast i oktober.

Mer läsning

Annons