Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP-ledamot lämnar uppdrag

Inför valet toppade Jan Westermark först FP-listan inför kommunvalet, men drog tillbaka sin kandidatur. Nu avsäger han sig samtliga uppdrag i kommunpolitiken.

Annons

Ytterligare en person väljer att lämna lokalpolitiken i Nordanstig, FP-ledamoten Jan Westermark. Inför valet i fjol var han förstanamn på listan till kommunfullmäktige, men drog sig tillbaka. Han blev efter valet ersättare i kommunstyrelsen, KS, sitter i omsorgsutskottet och är även partiföreträdare för FP i Nordanstig. Dessutom är han nämndeman vid Hudiksvalls tingsrätt.

– Detta att han lämnar sina uppdrag nu kom litet hastigt på. Vi har några namn som är aktuella, men lämnar över detta till kommunstyrelsen efter semestern, säger FP:s lokalföreningsordförande i Nordanstig, Per-Ola Wadin.

Ni hade flera som lämnade politiken inför den här mandatperioden?

– Vi tappade tre av fyra som satt i fullmäktige, och några i KS, så det blev flera nya namn.

Är det ett problem att få in oerfarna ledamöter?

– Jag försökte vara tydlig före valet och förklara att politiken tar mer tid och engagemang än man kanske tror. Jag övervägde själv att sluta flera gånger under en period. Nu har jag inte lika många åtaganden och det fungerar litet bättre. Det är svårt att hinna med allt, säger Per-Ola Wadin.

Mer läsning

Annons