Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta protester mot nedläggning

/

Igår uppvaktades kommunalrådet Monica Olsson (S) av en delegation från Hassela, som kommit för att överlämna en protestlista med namnteckningar mot nedläggningen av äldreboendet Björkbacken.

Annons

Hela 927 underskrifter hade initiativtagarna Anki Hasslevik och Maud Watz fått ihop under de veckor som namninsamlingen pågått. Och det var nu en tjock bunt med papper som de, tillsammans med Hasselabon Tor Tolander som också engagerat sig mycket i frågan kring Björkbackens framtid, lämnade till kommunalrådet.

- Jag förstår er oro. Hela bygden påverkas ju av en sådan här fråga, förklarade Olsson, som sade sig vara nöjd med de dialogmöten om äldreomsorgen som ägt - och äger - rum runtom i kommunen. Det är bra att vi får möjlighet att samtala om dessa, och andra viktiga frågor, sade hon och meddelade att man från OL-nämndens sida är öppen för fortsatt dialog med Hasselaborna om Björkbackens framtid.

Enligt de tre Hasselaborna hänger frågan om Björkbacken nära samman med diskussionerna kring skolans framtid i Hassela.

- Men det är ju inte bara de barnfamiljer och gamla som kanske direkt berörs av dessa frågor som påverkas, utan den här situationen skapar oro i hela bygden, sade Tor Tolander. Vi har ju en mängd småföretag och viss industri, men också en turistsektor och ett aktivt föreningsliv, som alla är intresserade av att vi har en bra samhällsservice i Hassela, menade han.

Mer läsning

Annons