Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt utredning av olycka i Bergsjö

Polisutredningen av dödsolyckan som nyligen inträffade i Bergsjö, då en man blev påkörd och dödad, går sakta framåt. .

Annons

Kompletterande förhör har hållits, och en teknisk utredning pågår

– Vi har kommit lite längre på väg med vårt arbete, men vi behöver alla uppgifter som vi kan få, säger Andreas Bergström vid polisen i Hudiksvall.

Delar av någon sorts fordon hittades på platsen, och de delarna granskas just nu för att man ska försöka fastslå vad det är som har lämnat spår där olyckan inträffade, för att på så sätt komma vidare.

Under de senaste dagarna har polisen också lagt pussel med de bilar som rört sig på vägsträckan där olyckan inträffade. Några som har kört där, och som har sett de två männen som gick på väg 307 i Hamre, har lämnat uppgifter om annan trafik.

Hos polisen rubriceras händelsen som vållande till annans död, och smitning från olycksplatsen, och alla uppgifter stäms nu av mot varandra.

I Nordanstig har ingen krisgrupp organiserats med anledning av olyckan, varken genom kommunen eller kyrkan. Vid olycksplatsen har privatpersoner manifesterat sitt deltagande genom att tända ljus, och händelsen har debatterats i sociala medier.

Enskilda personer i Bergsjö har tagit initiativ till ett fackeltåg till minne av den omkomne. Man samlas sent på eftermiddagen på lördag, och ska gå till kommunhuset i Bergsjö.

Mer läsning

Annons