Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första paret ut i paviljongen

/
  • Elsie Bäcklund Sandberg vigde Kristina Sjöberg och Bertil Mattfolk, och brudens dotter Sasmita var näbb.

– Jag har sagt "Det måste vara någon som vill vigas i där". Nu har det hänt! säger Elsie Bäcklund Sandberg, som i lördags förrättade vigsel i Jussi Björlingpaviljongen i Strömsbruk.

Annons

För ganska precis sex år sedan, på nationaldagen 2009, invigde Jussi Björlings son Lars Björling den vackra paviljongen i parken i Strömsbruk. Där har sedan dess hållits både nationaldagsfiranden och picknick i parken med mera, och varje sommar har Elsie Bäcklund Sandberg i smyg väntat på att något hågat kärlekspar skulle välja Jussi Björlingpaviljongen för sin vigsel. I år hände det:

– Verkligen glädjande! Jag och Johan Adlercreutz har ofta pratat om detta och jag har sagt att "det måste vara någon som vill vigas i paviljongen" så då vår nyinflyttade granne Bertil Mattfolk kontaktade mig och ville vigas där sa jag givetvis ja! säger Elsie Bäcklund Sandberg, som 1987 utsågs till vigselförrättare av kommunfullmäktige i Upplandsbro, och fick behålla förtroendeuppdraget då hon flyttade till Nordanstig.

Vigselakten den 8 augusti hann bli klar just innan ett rejält skyfall. Brudparet, Bertil Mattfolk och Kristina Sjöberg, hade brudens dotter Sasmita som brudnäbb och hon höll ringarna. Paviljongen var vackert smyckad av brudens väninnor.

– Nu hoppas jag detta ska väcka fler blivande brudpars intresse, säger Elsie Bäcklund Sandberg, som vigt par på varierande platser, från en pub till ett församlingshem – dock aldrig i någon kyrka eftersom hon är borgerlig vigselförrättare. Och nu på lördag är det dags igen, på den lilla ön Ingaskär i Stocka hamn.

– Många vill ha en ceremoni utomhus på sommaren och det är så roligt när någon väljer en plats häromkring!

Mer läsning

Annons