Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar vill prata med skolpolitiker

– Vi har sagt att vi vill komma, de har sagt att vi ska få komma, men än har vi inte fått någon inbjudan, säger Carina Reineborn i Hasselaföräldrarnas arbetsgrupp.

Annons

Efter att nämnden för utbildning och kultur, UK, lagt idén om flytt av klass 4-5 på is, har föräldrarnas arbetsgrupp fortsatt jobba för att bevara byns skolverksamhet. Nu vill man diskutera flytt av förskolan, Linblomman, till Arthur Engbergsskolan.

– Vi vill träffa UK-nämnden så fort som möjligt, och har bett dem räkna på detta. Inte bara på kostnader, utan även på vinsten och hur det påverkar hållbarheten, säger Carina Reineborn, som än så länge inte hört något från politikerna.

– Jag hörde att de ställt in januarisammanträdet. Nu hoppas vi få komma i februari, för att vi inte ska sitta där nästa år och ha samma situation igen.

Pernilla Kardell, (C), vice UK-ordförande, är positiv till förslaget, men...

– Nämnden har tittat på detta många gånger tidigare, även tagit fram ritningar, men det måste vara ekonomiskt försvarbart, det finns gränser för hur mycket det får kosta.

När får de komma och prata med er då?

– Nämnden diskuterar nog inbjudan vid nästa sammanträde, den 11 februari, de är så välkomna. Ilsbo har ju hälsat på så visst måste Hassela också få komma.

Mer läsning

Annons